Pagina's

donderdag 24 januari 2013

Korte bedenkingen bij het Gala van de Gouden Schoen



Er werd gisteren tijdens het Gala van de Gouden Schoen niet enkel hulde gebracht aan Dieumerci Mbokani. Daarnaast werd ondermeer ook Annelien Coorevits in de bloemetjes gezet als winnares van de Gouden Pump, een onderscheiding voor “de voetbalvrouw van het jaar”. Haar echtgenoot, Anderlecht-speler Olivier Deschacht, vond de triomf van vrouwlief alleszins meer dan verdiend: “Ten eerste is ze mooi. Daarnaast kookt ze drie keer per dag; dat is iets dat niet iedereen weet, denk ik. ‘s Ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. En ze strijkt. Dat doet ze allemaal zelf. En ze zorgt voor het kind, allemaal zelf.”
Annelien Coorevits met haar trofee, een paar gouden Louboutins.

Voor een eenvoudige trofee voor de beste voetbalspeelster van het jaar was er daarentegen, hoewel het opgevuld krijgen van de uitzending ook dit jaar zichtbaar weer een hele opgave was geweest, andermaal geen plaats. Wat dit alles zegt over het vrouwbeeld van Het Laatste Nieuws en VTM mag u zelf beoordelen.


En dat na de uitreiking van de Gouden Schoen zelf op Twitter in Vlaanderen “aap” ineens trending topic leek te zijn,  ach, laten we het daar zelfs maar niet eens over hebben… 


Tim Briers is actief twitteraar en voorzitter van Animo Limburg.Volgen kan via @Timbriers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten