Pagina's

maandag 20 januari 2014

Nieuwe naam en bestuur voor Limburgse jonge socialisten


HASSELT – Dit weekend kwamen jonge socialisten uit de hele provincie samen in de Nieuwe Germinal in Hasselt. Naast het vastleggen voor de nieuwe krijtlijnen van hun werking, werd er ook een nieuw bestuur aangeduid. Voortaan mag Rob Declerck zich de nieuwe voorzitter noemen. Jelle Vankrunkelsven, Katleen Pirard en Bram Bamps vormen samen met hem het nieuwe bestuur. Tegelijkertijd lanceren de jongeren hun nieuwe e-mailadres ‘jongsocialistenlimburg@gmail.be’.


ROB DECLERCK NIEUWE VOORZITTER

Misschien wel het belangrijkste agendapunt van de algemene ledenvergadering was het aanduiden van een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur. Hasselaar Rob Declerck, voorheen al ondervoorzitter, werd bij ruime meerderheid van de stemmen verkozen. Hij beloofde zijn kiezers zich te richten op de nu snel naderende verkiezingen. Ook haalde hij een vernieuwde werking met meer aandacht voor afdelingen en leden aan.


“Er staan ons belangrijke maanden te wachten. Niet alleen kiezen we een Vlaamse en een federaal parlement, ook Europa roept ons naar de stembus. Onze eerste prioriteit is dan logischerwijs ook die nakende verkiezingen,” aldus de nieuwe voorzitter. “We zullen ons niet beperken tot ons eigen eilandje, maar samen met kameraden uit de Euregio zullen we er de komende maanden een ferme lap op geven!” klinkt het strijdbaar.

Daarnaast wil het nieuwe bestuur zich ook vooral richten op een nieuw soort werking, waartoe de krijtlijnen eveneens dit weekend werden uitgetekend. “Door dichter bij onze leden en afdelingen te staan, willen we een meer ondersteunende rol opnemen naar het lokale niveau. 


NIEUWE COMMUNICATIEKANALEN

In september 2013 veranderde het nationaal congres van het toenmalige ‘Animo, Jong Links vzw’ haar naam in ‘Jongsocialisten vzw’. Met hun nieuwe e-mailadres jongsocialistenlimburg@gmail.com, stapt de provinciale werking van de jonge socialisten nu definitief mee in dat verhaal. Op Twitter (@JSLimburg) en op Facebook gebeurde de naamwisseling vorig jaar al.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten